juha od bundeve

Sastojci:

1,5 kg bundeve

1 veća glavica luka (srebrenca)
1 žlica maslaca
2 povrtne kocke za temeljac

1dl slatkog vrhnja
bosiljak ili peršin za ukras

sol, papar po želji

Juha od bundeve, 3.0 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Bundevu ogulite, očistite koštice pa meso narežite na kocke. U posebnom loncu zakuhajte cca 1 l vode, ubacite kocke napravite temeljac. Luk ogulite, sitno nasjeckajte i potom ga u većem loncu popržite na maslacu, na laganoj vatri da postane staklast. Ubacite narezanu bundevu, kratko propirjajte i ulijte pripremljen temeljac. Kuhajte oko 30 minuta, dok bundeva ne omekša. Maknite s vatre i izmiksajte štapnim mikserom (ukoliko želite malo omekšalih kockica bundeve maknite sa strane i kasnije ubacite u juhu) pa umiješajte slatko vrhnje. Po želji dosolite i popaprite. Ukrasite bosiljkom ili sitno sjeckanim peršinom.

Juha od bundeve, 3.0 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

Juha od bundeve, 3.0 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

Juha od bundeve, 3.0 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.0/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

juha od tikvica-zucchini soup

Krem juha od tikvica

             …

napuljska juha

Napuljska juha

               …