juha od fazola

Sastojci:

fažol

komad pršuta

kapula

korijen celera

maslinovo ulje

papar, sol

lovor

peršin

feferon po želji

Gusta juha od fažola, 4.3 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Fažol namočite dan prije u hladnu vodu. Isperite ga i stavite kuhati u padelu s hladnom vodom. Kad zavrije, fažol kuhajte nekoliko minuta i onda ga procijedite, odnosno bacite prvu vodu (tako me je učila pokojna nona). Potom fažol ponovno ubacite u padelu, prelijte ga vodom, dodajte lovorov list, posolite i popaprite (nemojte pretjerivati jer ćete naknadno dodati pršut) i kuhajte dok ne omekša. Ako vam se žuri možete ga skuhati u expres loncu. Izvadite manji dio fažola sa strane dok veći dio izmiksajte da dobijete gustu juhu.

U drugoj padeli na malo ulja popržite na kockice narezan pršut, dodajte nasjeckanu kapulu i korijen celera i dinstajte neko vrijeme na laganoj vatri. Prelijte gustom (izmiksanom) juhom od fažola, po želji ubacite ljuti feferon, dodajte fažol koji ste prethodno izdvojili i kuhajte još 10-ak minuta.

Toplu juhu poslužite posutu sitno sjeckanim peršinom.

 

 

Gusta juha od fažola, 4.3 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

ovisno o ukusu juhu možete pripremiti od bijelog ili smeđeg fažola

Gusta juha od fažola, 4.3 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

recept Majde Matković

Gusta juha od fažola, 4.3 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.3/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti