juha od karfiola

Sastojci:

1 veći karfiol, cca 1 kg

1 kapula (luk)

2,3 režnja češnjaka

povrtna juha

putar

sol

papar

muškatni oraščić, po ukusu

peršin

Juha od karfiola, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Očistite karfiol (cvjetača, kaul), odvojite cvjetiće i unutarnje svjetlije listiće, operite ih pa potom narežite na manje komade.

Na putru lagano prodinstajte nasjeckanu kapulu i češnjak (samo da uvenu). Dodajte karfiol, ulijte povrtnu juhu (cca 1l, a može i više ovisno želite li rijeđu) i kuhajte u pokrivenoj posudi cca pola sata. Smiksajte, dosolite po potrebi i poslužite. Po želji pospite peršinom i naribajte malo muškatnog oraščića.

Juha od karfiola, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

Umjesto peršina u juhu možete dodati svježeg vlasca; također, umjesto putra možete koristiti masnoću po želji – maslinovo ili obično ulje.

Juha od karfiola, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

Juha od karfiola, 3.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti