juha od krupice s bademima

Sastojci:

60 g oguljenih, preprženih badema

1 prstovet soli

4 žlice krupice

1 žlica maslaca

3/4 l mesne ili povrtne juhe

3 žumanjka

1/8 l vrhnja

po 1 prstovet soli i papra

 

Juha od krupice s bademima, 2.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Pržene bademe usitnimo u mlincu za bademe ili u mužaru. Bademe posolimo i ugrijemo uz stalno miješanje u vatrostalnoj posudi ili u loncu. Dodamo krupicu, popržimo je pa u smjesi krupice i badema rastopimo maslac. Malo pomalo dolijemo mesnu ili povrtnu juhu i češće je miješamo na blagoj vatri. Kad zakuha, pustimo krupicu da na blagoj vatri bubri 10 minuta. Žumanjke razmutimo s vrhnjem, solju i paprom. U mješavinu žumanjaka i vrhnja umiješamo oko 5 žlica vruće juhe od krupice, skinemo lonac sa štednjaka i juhu legiramo mješavinom žumanjaka i vrhnja.

 

Juha od krupice s bademima, 2.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

prije posluživanja juhu posuti svježim sitno nasjeckanim začinskim biljem

Juha od krupice s bademima, 2.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

tradicionalni španjolski recept

Juha od krupice s bademima, 2.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 2.5/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti