Juha od kukuruza i piletine

Sastojci:
pileći file, 20-ak dag
40-ak dag kuhanog kukuruza
1,2 mlade kapulice
temeljac (povrtni ili pileći)
ulje
sol
papar (bijeli)
Priprema:
U posoljenoj vodi kratko kuhajte piletinu, izvadite je, narežite je na komadiće i prodinstajte par minuta na malo ulja i s nasjeckanom kapulicom (bijeli dio).
Kukuruz (svježe kuhani ili iz konzerve) smiksajte skupa s piletinom – par žlica možete ostaviti sa strane i dodati tijekom kuhanja. U većoj posudi zakuhajte temeljac, dodajte meso i kukuruz i kuhajte 20-30 minuta na laganoj vatri. Na kraju posolite i popaprite. Po želji pospite peršinom, vlascem, mažuranom ili zelenim dijelom mlade kapulice (mladi luk).
Napomena:
Po želji u juhu možete dodati mrkvu, a ako želite gušću možete staviti krumpir.
Izvor:
gastronomika.hr