Juha od pomidora

Sastojci:
1/5 kg zrelih pomidora (rajčica)
maslinovo ulje
1 kapula (luk)
1 kapula (crveni luk)
malo svježeg peršina
1 l vode ili povrtne juhe (kocka)
šećera
sol
papar
Priprema:
Pomidore operite, narežite, kuhajte ih u njihovom soku cca 15 minuta te potom propasirajte. Posebno na maslinovom ulju prodinstajte sitno nasjeckanu kapulu, ulijte pasirane pomidore, potom vodu ili juhu, dodajte malo šećera (žličicu ili kockicu), posolite, popaprite i kuhajte još 15-ak minuta.
Poslužite i pospite svježim peršinom. Već prema ukusu kao dodatak juhi servirajte prepečene kockice kruha ili pak ukuhajte rižu ili žličnjake.
Napomena:
Umjesto svježih pomidora možete koristiti passatu ili koncentrat; finu aromu juhi dat će i celerov list, a umjesto peršina možete koristiti svježi bosiljak.
Izvor:
gastronomika.hr