juha od poriluka i krumpira

Sastojci:

(za 4 osobe)

 

2 veća poriluka

3,4 srednja krumpira

šalica riže

ulje

malo putra

povrtna juha (1,1/2 l)

sol

papar

komadić pancete po želji

Priprema:

Očistite, operite poriluk i odvojite bijeli dio od zelenog – posebno narežite na kolutove. Ogulite, operite i na kockice narežite krumpire. Pancetu također narežite na male komadiće.

Zagrijte ulje i putar, dodajte pancetu, kratko je popržite pa ubacite poriluk, najprije bijeli dio, pa dinstajte nekoliko minuta. Potom dodajte zeleni dio poriluka, krumpir, ulijte juhu, posolite, popaprite i kuhajte 15-ak minuta. Dodajte rižu pa kuhajte još cca 15-20 minuta uz povremeno miješanje.

Poslužite toplo.

Napomena:

može i bez pancete

Izvor:

gastronomika.hr

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Tagovi: , ,

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

manestrica s bobom-rez

Maneštrica s bobom

             …