Juha od poriluka i krumpira

Sastojci:
(za 4 osobe)
2 veća poriluka
3,4 srednja krumpira
šalica riže
ulje
malo putra
povrtna juha (1,1/2 l)
sol
papar
komadić pancete po želji
Priprema:
Očistite, operite poriluk i odvojite bijeli dio od zelenog – posebno narežite na kolutove. Ogulite, operite i na kockice narežite krumpire. Pancetu također narežite na male komadiće.
Zagrijte ulje i putar, dodajte pancetu, kratko je popržite pa ubacite poriluk, najprije bijeli dio, pa dinstajte nekoliko minuta. Potom dodajte zeleni dio poriluka, krumpir, ulijte juhu, posolite, popaprite i kuhajte 15-ak minuta. Dodajte rižu pa kuhajte još cca 15-20 minuta uz povremeno miješanje.
Poslužite toplo.
Napomena:
može i bez pancete
Izvor:
gastronomika.hr