juha od rajčica, mrkve i đumbira

Sastojci:

1/2 l passate od rajčica

2 veće mrkve

1 kapula (luk)

1 komadić đumbira (veličine prsta)

ulje (ili maslac)

sol, šećer, papar po ukusu

svježi peršin

povrtni temeljac (ili voda)

 

Priprema:

Naribajte kapulu, mrkvu i đumbir pa prodinstajte na malo ulja ili maslaca. Dodajte passatu, malo šećera i soli. Kuhajte 15-ak minuta, ulijte vode ili temeljca onoliko koliko želite da vam juha bude gusta. Pred kraj umiješajte peršin i popaprite po ukusu (ako volite ljuto, možete dodati malo peperoncina).

Poslužite toplo, po ukusu s malo naribanog parmezana.

 

Napomena:

Izvor:

gastronomika.hr, prema tradicionalnom venecijanskom receptu

 

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Krem juha s hrenom

             …