Juha od rajčica, mrkve i đumbira

Sastojci:
1/2 l passate od rajčica
2 veće mrkve
1 kapula (luk)
1 komadić đumbira (veličine prsta)
ulje (ili maslac)
sol, šećer, papar po ukusu
svježi peršin
povrtni temeljac (ili voda)
Priprema:
Naribajte kapulu, mrkvu i đumbir pa prodinstajte na malo ulja ili maslaca. Dodajte passatu, malo šećera i soli. Kuhajte 15-ak minuta, ulijte vode ili temeljca onoliko koliko želite da vam juha bude gusta. Pred kraj umiješajte peršin i popaprite po ukusu (ako volite ljuto, možete dodati malo peperoncina).
Poslužite toplo, po ukusu s malo naribanog parmezana.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr, prema tradicionalnom venecijanskom receptu
Tagovi: juha-od-rajčica, juha-od-rajčica-mrkve-i-đumbira, recept-za-juhu-od-rajčica-mrkve-i-đumbira, zimska-juha