Juha od slanutka, leće i quinoe

Sastojci:
po 10-ak dag crvene leće, slanutka i quinoe
1,2 mrkve i 1 kapula
komadić korijena ili stapka celera
1,2 režnja češnjaka
1 žličica svježe naribanog đumbira (ili u prahu)
1 žličica kurkume
1,2 žlice passate od pomidora (sok od rajčice)
peperoncino po želji
maslinovo ulje, sol
povrtna juha (kocka)
Priprema:
Na maslinovom ulju prodinstajte nasjeckanu kapulu (luk), mrkvu, celer i češnjak. Dodajte đumbir, peperoncino po ukusu, kurkumu, passatu (može i svježi na kockice narezan pomidor). Kratko promiješajte pa dodajte leću, quinou i slanutak. Prelijte juhom i kuhajte 30-ak minuta. Dosolite po potrebi i poslužite toplo.
Napomena:
Prije kuhanja leću i quinou dobro isperite u cjedilu po mlazom hladne vode. Ako koristite suhi slanutak, prethodno ga namočite i posebno skuhajte (do pola, tako da se kasnije tijekom kuhanja ne raspadne u juhi). Onaj iz konzerve ocijedite, isperite i stavite kuhati skupa s lećom i quinoom.
Izvor:
gastronomika.hr