OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sastojci:

30-ak dag slanutka

¾ kg blitve

2 rajčice (ili pelati)

1 veća kapula

4-5 režnjeva češnjaka

peršin

lovorov list

maslinovo ulje

sol

peperoncino

Priprema:

Namočite slanutak preko noći. Isperite ga u cjedilu i stavite kuhati u dosta hladne vode (cca 1 i pol l). Dodajte oguljene i na komadiće narezane pomidore/rajčice (ako koristite pelate, stavite ih malo kasnije), te nasjeckanu kapulu (luk), češnjak i lovorov list. Posolite, dodajte po želji samljevenog peperoncina (ljuta papričica/chilli) i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri oko sat vremena.

U međuvremenu operite i ocijedite blitvu, krupno je narežite, pa je kuhajte sa slanutkom još 20-ak minuta. Maknite s vatre i umiješajte nasjeckani peršin i maslinovo ulje.

Napomena:

Izvor:

Recept je temeljen na tradicionalnoj paragvajskoj juhi od slanutka

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti