Juha od slanutka s blitvom

Sastojci:
30-ak dag slanutka
¾ kg blitve
2 rajčice (ili pelati)
1 veća kapula
4-5 režnjeva češnjaka
peršin
lovorov list
maslinovo ulje
sol
peperoncino
Priprema:
Namočite slanutak preko noći. Isperite ga u cjedilu i stavite kuhati u dosta hladne vode (cca 1 i pol l). Dodajte oguljene i na komadiće narezane pomidore/rajčice (ako koristite pelate, stavite ih malo kasnije), te nasjeckanu kapulu (luk), češnjak i lovorov list. Posolite, dodajte po želji samljevenog peperoncina (ljuta papričica/chilli) i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri oko sat vremena.
U međuvremenu operite i ocijedite blitvu, krupno je narežite, pa je kuhajte sa slanutkom još 20-ak minuta. Maknite s vatre i umiješajte nasjeckani peršin i maslinovo ulje.
Napomena:
Izvor:
Recept je temeljen na tradicionalnoj paragvajskoj juhi od slanutka