juha od vrganja i jecma

Sastojci:

šalica suhih vrganja ili nekih drugih suhih gljiva
2 žlice maslinovog ulja
200 g svježih shiitakea ili šampinjona izrezanih na velike komade
2 srednje mrkve izrezane na ploške
200 g ječma
sol
papar
list lovora

Juha od vrganja s ječmom, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Namočite vrganje u 3 šalice vruće vode. Na maslinovom ulju desetak minuta pirjajte mrkvu i svježe gljive. Dodajte ječam (orzo) i nastavite pirjati, povremeno promiješajte. Malo posolite i popaprite. Izvadite vrganje, a vodu u kojoj su se močili sačuvajte. Dodajte ih u lonac. Miješajte minutu-dvije pa dodajte lovor, vodu od vrganja i 3 šalice vode. Kuhajte još dvadesetak minuta nakon što je zakuhalo. Ječam treba biti vrlo mekan. Dodajte malo soli i puno papra.
Jede se vruće, ako podgrijavate dodajte malo vode.

Juha od vrganja s ječmom, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

Juha od krumpira sprema se jednako kao i juha s ječmom uz sitne preinake: dok pirjate mrkvu sa svježim gljivama dodajte jedan luk (kapula) te ječam, naravno, zamijenite s tri krumpira izrezana na kockice.

Juha od vrganja s ječmom, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

gastronomika.hr, recept preuzet iz „Male gljivarske kuharice“ - Željko Šatović G.U.L.A. i Danilo Dučak

Juha od vrganja s ječmom, 4.7 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti