Južnjačka grdobina

Sastojci:

za grdobinu:
2 očišćena fileta grdobine, sol, papar, pršut

marmelada od kapule:
kapule srednje veličine, maslac, pola sjemenke star anisa, porto vino, vinski ocat

kremasti kukuruz:
kukuruz šećerac (smrznuti), maslac, sol, papar

topla salata od špinata:

očišćeni listovi mladog špinata, luk, shitaki gljive, jabučni ocat, prošek, maslinovo ulje, sol i papar

Južnjačka grdobina , 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Na tavi rastopiti maslac i dodati kapulu sječenu na rebarca i star anis. Karamelizirati 10 minuta. Dodati ocat, pustiti da ispari, dodati vino i lagano reducirati dok se umak lagano ne zgusne. Jedan dio kukuruza šećerca izraditi u blenderu s malo vode i staviti u cjedilo da dobijemo čisti sok. Drugi dio kukuruza blanširati minutu u posoljenoj vodi. Ohladiti u hladnoj vodi i posušiti. U tavi zagrijati sok od kukuruza, stalno miješajući, ne smije vrijeti. Kada se sok zgusne umiješati kockice maslaca, zatim dodati blanširani kukuruz, posoliti i popapriti. Držati na toplom mjestu do upotrebe. Kako bi dobili čips od pancete potrebno je pancetu izrezati na fete debljine 1,5 mm, staviti ih na roštilj te poklopiti tavom. Za nekoliko minuta pancetu izvaditi i staviti na kuhinjski papir da se ocijedi. Grdobinu začiniti i popeći na tavi sa svih strana, omotati u pršut te dovršiti u pećnici na 180 stupnjeva. Na zagrijanoj tavi i dijelu ulja popržiti kapulu i pancetu, dodati jabučni ocat, reducirati na pola, dodati prošek, ostatak ulja, sol i papar. Vrućim dresingom preliti špinat u drugoj posudi i pokriti minutu da špinat malo uvene.

Južnjačka grdobina , 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

recept Tomislava Nikšića preuzet iz emisije Masterchef Nove TV

Južnjačka grdobina , 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Tomislav Nikšić, Masterchef

Južnjačka grdobina , 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti