kajgana sa sojinim klicama

Sastojci:

(za 4 osobe)

200 g sojinih izdanaka

1 svežanj vlasca

6 jaja

50 ml mlijeka

na vrh noža sambal oeleka (azijski ljuti namaz)

1 žlica svijetlog sojinog umaka

sol, papar

2 žlice maslaca

 

Priprema:

Sojine izdanke operite i dobro ocijedite. Vlasac operite, istresite svu preostalu tekućinu i narežite na tanke kolutiće. Žlicu narezanog vlasca stavite sa strane.

Jaja s mlijekom dobro umutite, dodajte sambal oelek, sojin umak, sol i papar.

U woku rastopite maslac, dodajte sojine izdanke i pržite ih minutu. Prelijte po umućenim jajima i zapecite uz stalno miješanje. Po okusu dodajte soli i papra. Prije posluživanja pospite preostalim vlascem.

Napomena:

umjesto woka, za pečenje, pirjanje ili prženje može poslužiti i duboka tava od lijevanog željeza ili teflona

Izvor:

recept preuzet iz kuharice „Jela iz woka“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti