Kajgana sa sojinim izdancima

Sastojci:
(za 4 osobe)
200 g sojinih izdanaka
1 svežanj vlasca
6 jaja
50 ml mlijeka
na vrh noža sambal oeleka (azijski ljuti namaz)
1 žlica svijetlog sojinog umaka
sol, papar
2 žlice maslaca
Priprema:
Sojine izdanke operite i dobro ocijedite. Vlasac operite, istresite svu preostalu tekućinu i narežite na tanke kolutiće. Žlicu narezanog vlasca stavite sa strane.
Jaja s mlijekom dobro umutite, dodajte sambal oelek, sojin umak, sol i papar.
U woku rastopite maslac, dodajte sojine izdanke i pržite ih minutu. Prelijte po umućenim jajima i zapecite uz stalno miješanje. Po okusu dodajte soli i papra. Prije posluživanja pospite preostalim vlascem.
Napomena:
umjesto woka, za pečenje, pirjanje ili prženje može poslužiti i duboka tava od lijevanog željeza ili teflona
Izvor:
recept preuzet iz kuharice „Jela iz woka“