Kapule punjene povrćem

Sastojci:
8 kapula srednje veličine
25 dag zamrznutog graška
1-2 mrkve, grančica celera
2 mlade kapule
brašno, muškatni oraščić
krušne mrvice
povrtna juha (cca 2 dl)
15 dag ementalera (u komadu)
1 svežnjić peršina, maslinovo ulje
2-3 žlice mlijeka
sol, papar
Priprema:
Ogulite kapule (luk), odrežite gornji dio i pažljivo izdubite nekoliko slojeva – neka vam ostanu „čašice“ debljine 2-3 sloja. Kuhajte ih u posoljenoj vodi cca 15 minuta, ocijedite i osušite na kuhinjskoj krpi ili papiru.
U međuvremenu skuhajte grašak u posoljenoj vodi, također 15-ak minuta. Mrkvu i celerove grančice sitno nasjeckajte i lagano popržite na malo maslinovog ulja. Dodajte skuhan i procijeđen grašak i miješajući pirjajte na malo jačoj vatri cca 5 minuta.
U povrtnu juhu dodajte malo brašna i miješajući kuhajte 5-10 minuta da se malo zgusne. Ugasite vatru, posolite, popaprite, naribajte malo muškatnog oraščića i promiješajte. U veću zdjelu stavite pirjano povrće, ulijte prethodno zgusnutu povrtnu juhu, umiješajte sir narezan na kockice, cca 4 žlice mrvica, mlijeko i sve lagano promiješajte.
Dobivenom smjesom napunite kapule, položite ih u prikladnu posudu koju ste nauljili maslinovim uljem i stavite peći 20-ak minuta u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
Pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.
Napomena:
umjesto ementalera možete koristiti neki drugi sir po vašem ukusu
Izvor:
gastronomika.hr