kapule punjene povrćem

Sastojci:

8 kapula srednje veličine

25 dag zamrznutog graška

1-2 mrkve, grančica celera

2 mlade kapule

brašno, muškatni oraščić

krušne mrvice

povrtna juha (cca 2 dl)

15 dag ementalera (u komadu)

1 svežnjić peršina, maslinovo ulje

2-3 žlice mlijeka

sol, papar

Kapule punjene povrćem, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Ogulite kapule (luk), odrežite gornji dio i pažljivo izdubite nekoliko slojeva – neka vam ostanu „čašice“ debljine 2-3 sloja. Kuhajte ih u posoljenoj vodi cca 15 minuta, ocijedite i osušite na kuhinjskoj krpi ili papiru.

U međuvremenu skuhajte grašak u posoljenoj vodi, također 15-ak minuta. Mrkvu i celerove grančice sitno  nasjeckajte i lagano popržite na malo maslinovog ulja. Dodajte skuhan i procijeđen grašak i miješajući pirjajte na malo jačoj vatri cca 5 minuta.

U povrtnu juhu dodajte malo brašna i miješajući kuhajte 5-10 minuta da se malo zgusne. Ugasite vatru, posolite, popaprite, naribajte malo muškatnog oraščića i promiješajte. U veću zdjelu stavite pirjano povrće, ulijte prethodno zgusnutu povrtnu juhu, umiješajte sir narezan na kockice, cca 4 žlice mrvica, mlijeko i sve lagano promiješajte.

Dobivenom smjesom napunite kapule, položite ih u prikladnu posudu koju ste nauljili maslinovim uljem i stavite peći 20-ak minuta u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.

Pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.

Kapule punjene povrćem, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

umjesto ementalera možete koristiti neki drugi sir po vašem ukusu

Kapule punjene povrćem, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapule punjene povrćem, 1.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

pita s balancanama i tikvicama

Pita s balancanama i

           …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Košarice od palente s...

               …