kasata-edita

Sastojci:

za biskvit:

4 jaja

6 žlica šećera

8 žlica kipuće vode

20 dag brašna

1 prašak za pecivo

za kremu:

4 žlica šećera u prahu

25 dag maslaca

4 rebra čokolade (10 dag)

1 jaje

½ dl ruma

Kasata, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Izmiješajte sastojke za biskvit i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 20-30 minuta. Biskvit izvadite iz pećnice, isjecite na komadiće i nježno umiješajte u kremu, koju ste napravili tako što se u omekšali maslac umiješali šećer u prahu, rastopljenu čokoladu, jaje i rum.

Napravite štrucu – valjak, omotajte ga alu-folijom i stavite u hladnjak na nekoliko sati da se stegne (ako vam se žuri možete kraće vrijeme držati u zamrzivaču). Skinite foliju i prelijte čokoladnom glazurom (čokoladu otopite na pari ili u padelici na vatri). Narežite na šnite i poslužite.

Kasata, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Kasata, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr, recept Edite Goldstein

Kasata, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Tagovi:

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti