kineska riblja juha

Sastojci:

10 dag mrkve

50 dag kineskog kupusa

2 žlice sezamovog ulja

10 dag integralne riže

4 žlice umaka od soje

10 dag očišćenog graška

20 g sojinih izdanaka iz konzerve

50 dag filea svježeg bakalara

2 žlice limunovog soka

3 navrška noža pikantne začinske mješavine

2 žlice svježe nasjeckanog kopra

Priprema:

Operite mrkve i kineski kupus, očistite ih i narežite na tanke rezance. Ulje zagrijte u loncu pa na njemu popržite rižu 5 minuta. Dodajte pripremljeno povrće pa zajedno još pržite 5 minuta. Zalijte litrom tople vode, dodajte 2 žlice umaka od soje i kuhajte 20 minuta. Dodajte grašak i sojine izdanke.

Operite ribu, navlažite je limunovim sokom i kuhajte s povrćem 10 minuta. Izvadite ribu i narežite na komade. Sklonite lonac sa štednjaka. Začinite juhu preostalim umakom od soje i pikantnom začinskom mješavinom. Umiješajte kopar i narezanu ribu.

Napomena:

Izvor:

tradicionalni kineski recept

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti