Kineska riblja juha

Sastojci:
10 dag mrkve
50 dag kineskog kupusa
2 žlice sezamovog ulja
10 dag integralne riže
4 žlice umaka od soje
10 dag očišćenog graška
20 g sojinih izdanaka iz konzerve
50 dag filea svježeg bakalara
2 žlice limunovog soka
3 navrška noža pikantne začinske mješavine
2 žlice svježe nasjeckanog kopra
Priprema:
Operite mrkve i kineski kupus, očistite ih i narežite na tanke rezance. Ulje zagrijte u loncu pa na njemu popržite rižu 5 minuta. Dodajte pripremljeno povrće pa zajedno još pržite 5 minuta. Zalijte litrom tople vode, dodajte 2 žlice umaka od soje i kuhajte 20 minuta. Dodajte grašak i sojine izdanke.
Operite ribu, navlažite je limunovim sokom i kuhajte s povrćem 10 minuta. Izvadite ribu i narežite na komade. Sklonite lonac sa štednjaka. Začinite juhu preostalim umakom od soje i pikantnom začinskom mješavinom. Umiješajte kopar i narezanu ribu.
Napomena:
Izvor:
tradicionalni kineski recept