Kiselo-ljuto-povrće

Sastojci:

(za 4 osobe):

500 g brokule, sol

10 shiitake gljiva

1 komad svježeg đumbira (30 g)

1 svježa čili papričica

150 g bambusovih izdanaka narezanih na vrpce (iz konzerve)

1 jaje, 1 žličica neutralnog biljnog ulja

50 ml jakog povrtnog temeljca

1 žlica svijetlog sojinog umaka

sol, papar

1 žlica balzamičnog octa (aceta balsamica)

1 žlica škrobnog brašna

Kiselo-ljuto povrće (vegetarijansko jelo), 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Brokulu očistite, operite i natrgajte na male cvjetiće. Kuhajte ju u slanoj vodi, ocijedite, prelijte hladnom vodom i dobro ocijedite. Gljive obrišite, očistite i narežite na četvrtine. Đumbir ogulite i sitno nasjeckajte. Čili papričicu razrežite po dužini, maknite sjemenke, operite i sitno nasjeckajte. Bambusove izdanke ocijedite. Jajetu dodajte 1 žlicu vode i zamutite ga.

U woku zagrijte 1 žlicu ulja, dodajte brokulu, pržite 2 minute i stavite uz rub. Dodajte preostalo ulje, minutu pržite đumbir i čili papričicu te sve stavite uz rub.

Zalijte temeljcem i sojinim umakom. Umiješajte gljive i bambusove izdanke, dodajte sol, papar i ocat. Pustite da lagano kuha 5 minuta.

Škrobno brašno razmutite u 2 žlice vode i umiješajte u povrće. Wok maknite sa štednjaka i umiješajte razmućeno jaje. Povrće stavite na velik tanjur i poslužite s basmati rižom.

Kiselo-ljuto povrće (vegetarijansko jelo), 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

umjesto woka, za pečenje, pirjanje ili prženje može poslužiti i duboka tava od lijevanog željeza ili teflona

Kiselo-ljuto povrće (vegetarijansko jelo), 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

tradicionalni kineski recept preuzet iz kuharice "Jela iz woka"

 

 

 

Kiselo-ljuto povrće (vegetarijansko jelo), 3.5 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

zapečena tjestenina sa špinatom i mozzarellom rez

Zapečena tjestenina sa...

           …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Košarice od palente s...

               …

aromatični zapečeni krumpir edita

Aromatični zapečeni krumpir

                   …