kitnkez2-muzej u loncu

Sastojci:

- 1 kg očišćenih dunja

– 75 kg šećera

– vode toliko da prekrije dunje

– 1 limun

Kitnkez Kindlovih, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Dunje oprati, oguliti i isjeći na komadiće. Kuhati u posudi s malo vode tek da su prekrivene. Kad dunje omekšaju i voda ispari, višak vode odstaniti, ispasirati ih i izdrucati. Dodati šećer i limunov sok i po želji sjeckanih oraha. Miješati dok se ne prohladi. Istresti u oplahnuti limeni ili keramički kalup. Nakon barem mjesec dana sušenja istresti iz kalupa.

Kitnkez Kindlovih, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Ako želite kitnkez jesti ranije, poslije dodavanja šećera prokuhajte barem sat vremena. Kitnkez se može odmah i jesti, ali je bolji što duže stoji. Fotogaleriju s detaljima pripreme možete pogledati ovdje.

Kitnkez Kindlovih, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

Muzej u loncu, Požega

Kitnkez Kindlovih, 1.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti