pileća krem juha

Sastojci:

1 kokoš za juhu teška 1,5 kg

2 glavice luka

1 stapka celera

2 stapke poriluka

1 mrkva

1 žličica soli

2 žumanjka

pola šalice vrhnja

prstohvat papra

par kapi limunovog soka

Kokošja krem juha, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Kokoš operemo, razrežemo na četiri dijela i stavimo u lonac pa prekrijemo vodom.

Dok kuhamo, pjenu više puta oberemo. Luk ogulimo i krupno narežemo, kao i celer, dok poriluk narežemo na sitne komade. Mrkvu narežemo po dužini i svo povrće uz žličicu soli stavimo u lonac pa sve kuhamo dva sata. Potom izvadimo kokoš, ogulimo kožu, meso odvojimo od kosti i narežemo na sitne komade. Juhu procijedimo i odbacimo iscijeđeno povrće. Potom juhu ukuhamo u otvorenom loncu dok ne preostane oko litra tekućine. U tako reduciranu juhu umutimo žumanjke i vrhnje i dodamo komade mesa. Prije serviranja začinimo limunovim sokom.

Kokošja krem juha, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

kokošja krem juha se može pripremiti i od pilića

Kokošja krem juha, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

tradicionalni recept

Kokošja krem juha, 3.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

manestra od kelja 1

Maneštra od kelja