fuzi s ztgvacetom

Sastojci:

1 kg kokošjeg mesa
2 glavice crvenog luka
3,4 režnja češnjaka
400 g svježih oguljenih rajčica ili konzerva pelata

2-3 dl bijelog vina
1 žlica brašna
prstohvat mažurana
prstohvat bosiljka
maslinovo ulje, sol, papar

Priprema:

Kokoš očistite, operite, izrežite na komade te ih popržite na ulju dok ne porumene. Tada dodajte sitno nasjeckani luk, posolite, popaprite i pirjajte da luk malo opusti. Dodajte na kockice izrezanu svježu rajčicu (ili pelate) i češnjak. Kad tekućina potpuno ukuha, pospite brašnom, malo promiješajte i zalijte s toliko vode (ili pilećeg temeljca) da prekrije meso. Umiješajte mažuran i bosiljak, dolijte vino i ostavite da kuha na laganoj vatri dok meso potpuno ne omekša, a umak se zgusne.

Poslužite s tjesteninom, fužima, njokima ili palentom. Uz žgvacet prija lisnata salata.

Napomena:

prilikom pripreme žgvaceta možete koristiti i drugo začinsko bilje poput peršina, vlasca ili ružmarina, a jelo na kraju možete posuti tvrdim ribanim sirom

Izvor:

tradicionalni istarski recept

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti