Koktel od celera

Sastojci:
350 g mariniranog celera
1 kiseli krastavac
1 svježa rajčica
1 banana
1 jabuka
marinada:
1 čaša jogurta
sok 1 limuna
prstohvat šećera
kajenski papar
sol
za ukras:
4 lista zelene salate
sok ½ limuna
1 vezica peršina za ukras
Priprema:
Korijen celera temeljito operite, skuhajte ga u osoljenoj vodi s octom, ohladite, igulite i narežite na kockice. Rajčicu ogulite, očistite od sjemenki i narežite na kockice, a isto učinite i s bananom i jabukom. Kiseli krastavac također narežite na kockice. Navedene sastojke dobro promiješajte s narezanim celerom. U posebnoj zdjelici pomiješajte jogurt s limunovim sokom, posolite, pošećerite i začinite kajenskim paprom. Prelijte marinadu po narezanom povrću i promiješajte.
U svaku zdjelicu stavite list salate, pa odozgo složite koktel od celera i ukrasite peršinom.
Napomena:
Izvor:
vegetarijanska kuhinja