kolac od malina i ribizla

Sastojci:

12- 15 dag keksa (petit beurre)

50-60 dag kiselog vrhnja (s 12% mliječne masti)
2 velike žlice šećera ili nekog drugog sladila (npr. sirup od maslačka)
20 dag malina i 20 dag ribizla
1 vanilin šećer
1 vrećica šlag pjene koja se priprema s vodom

malo vode ili zobenog mlijeka

Kolač od malina i ribizla, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Kekse koje ste prethodno lagano poprskali vodom ili zobenim mlijekom, posložite u protvan ili kalup za kolače/torte. Na kekse stavite vrhnje u koje ste umiješali šećer i vanilin šećer.
Maline i ribizle ravnomjerno posložite na nadjev (ostavite sa strane cca 5 dag ribizla za ukras) i premažite šlagom.

Ostavite u hladnjaku nekoliko sati da se slastica stegne i prožmu okusi voća i vrhnja.

 

Kolač od malina i ribizla, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Jednostavan, ukusan kolač i niskokaloričan kolač, idealan za ljetne vrućine – ne peče se u pećnici.

Kolač od malina i ribizla, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr, recept Edite Goldstein

 

 

 

Kolač od malina i ribizla, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rolada od kestena i čokolade

Rolada od kestena i čokolade

           …