Kolač od meda

Sastojci:
Za tijesto:
35 dag brašna
1 jaje, 12 dag šećera
5 dag margarina, 2 žlice meda
1 žličica sode bikarbone
Za kremu:
5 dl mlijeka, 1 margarin
1 vanilin šećer, 10 dag šećera
4 žlice brašna
Priprema:
Za pripremu kora margarin, šećer, jaje i med otopiti na vatri stalno miješajući dok masa ne postane tekuća. Maknuti s vatre.
Kad se ohladi, dodati sodu bikarbonu i brašno. Zamijesiti glatko tijesto i podijeliti na 4 dijela, tanko razvaljati (najbolje na ravnoj posudi za pečenje) i peći na 200 stupnjeva 5-10 minuta.
Za kremu u malo hladnog mlijeka staviti brašno i šećer. Ostatak mlijeka prokuhati i kad je kipuće u nj staviti brašno i šećer već razmućene u malo mlijeka. Kuhati 3-5 minuta stalno miješajući.
U mlaku kremu dodati margarin i dobro „izraditi“ kako ne bi ostale grudice.
Namazati pečene kore s kremom i ostaviti preko noći. Rezati na kocke.
Napomena:
Izvor:
Recept gđe. Olge Hršak, kulinarska brošura „Babičini kolači“