kolač od meda rez babicini kolaci

Sastojci:

Za tijesto:

35 dag brašna

1 jaje, 12 dag šećera

5 dag margarina, 2 žlice meda

1 žličica sode bikarbone

Za kremu:

5 dl mlijeka, 1 margarin

1 vanilin šećer, 10 dag šećera

4 žlice brašna

Kolač od meda, 4.8 out of 5 based on 4 ratings

Priprema:

Za pripremu kora margarin, šećer, jaje i med otopiti na vatri stalno miješajući dok masa ne postane tekuća. Maknuti s vatre.

Kad se ohladi, dodati sodu bikarbonu i brašno. Zamijesiti glatko tijesto i podijeliti na 4 dijela, tanko razvaljati (najbolje na ravnoj posudi za pečenje) i peći na 200 stupnjeva 5-10 minuta.

Za kremu u malo hladnog mlijeka staviti brašno i šećer. Ostatak mlijeka prokuhati i kad je kipuće u nj staviti brašno i šećer već razmućene u malo mlijeka. Kuhati 3-5 minuta stalno miješajući.

U mlaku kremu dodati margarin i dobro „izraditi“ kako ne bi ostale grudice.

Namazati pečene kore s kremom i ostaviti preko noći. Rezati na kocke.

Kolač od meda, 4.8 out of 5 based on 4 ratings

Napomena:

Kolač od meda, 4.8 out of 5 based on 4 ratings

Izvor:

Recept gđe. Olge Hršak, kulinarska brošura „Babičini kolači“

Kolač od meda, 4.8 out of 5 based on 4 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.8/5 (4 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti