kolač s breskvama mimamovic rez

Sastojci:

Za biskvit:

7 jaja
7 žlica šećera
1 vanilin šećer
2 žlice kakaa (ili čokolade u prahu)
5 žlica brašna
5 žlica mljevenih oraha
1/2 praška za pecivo

Za nadjev:

1 kompot od bresaka ili 1 kg svježih

3 šlaga

1 kremfiks

1 vanilin šećer i malo šećera u prahu

Priprema:

Pjenasto umutite cijela jaja sa šećerom, vanilin šećerom, postepeno dodajte kakao (ili čokoladu), orahe i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Tijesto pecite u namašćenom i papirom obloženom limu na temperaturi od 200 stupnjeva oko 15 minuta. Kad se tijesto počne odvajati od papira – biskvit je pečen.
Ohladite ga i prerežite napola, navlažite sokom iz kompota (u slučaju da koristite svježe breskve  – sokom od bresaka/možete po ukusu dodati i malo ruma). Na biskvit stavite dio šlaga, posložite komadiće voća pa ponovno stavite šlag, potom drugi dio biskvita i ponovite postupak.

Do posluživanja držite u hladnjaku.

 

Napomena:

Izvor:

Recept gđe. Majde Imamović

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

krostule 2 pusna kuharica

Kroštule (2)

     …