Kolač s breskvama

Sastojci:
Za biskvit:
7 jaja
7 žlica šećera
1 vanilin šećer
2 žlice kakaa (ili čokolade u prahu)
5 žlica brašna
5 žlica mljevenih oraha
1/2 praška za pecivo
Za nadjev:
1 kompot od bresaka ili 1 kg svježih
3 šlaga
1 kremfiks
1 vanilin šećer i malo šećera u prahu
Priprema:
Pjenasto umutite cijela jaja sa šećerom, vanilin šećerom, postepeno dodajte kakao (ili čokoladu), orahe i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Tijesto pecite u namašćenom i papirom obloženom limu na temperaturi od 200 stupnjeva oko 15 minuta. Kad se tijesto počne odvajati od papira – biskvit je pečen.
Ohladite ga i prerežite napola, navlažite sokom iz kompota (u slučaju da koristite svježe breskve – sokom od bresaka/možete po ukusu dodati i malo ruma). Na biskvit stavite dio šlaga, posložite komadiće voća pa ponovno stavite šlag, potom drugi dio biskvita i ponovite postupak.
Do posluživanja držite u hladnjaku.
Napomena:
Izvor:
Recept gđe. Majde Imamović