kolac s brusnicama2

Sastojci:

6 dag maslaca, 3 jaja
50 dag svježeg sira (pola zrnatog sira i pola nekog malo masnijeg sira )
14 dag keksa (petit beurre)

1 naribana limunova korica
4 žlice škrobnog brašna
12 dag šećera u prahu
15 dag brusnica
prstohvat soli
za ukrašavanje – posipanje:
2 žlice brusnica
1 žlica šećera u prahu

Kolač s brusnicama, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Kalup za tortu (22 cm promjera) obložite papirom za pečenje. Rastopite maslac, kekse usitnite valjkom. Pomiješajte masnoću s usitnjenim keksima i snažno potisnite na dno kalupa. Izmiksajte sir, žumanjke i brašno. Posebno istucite bjelanjke s soli i šećerom u prahu i umiješajte u prethodno napravljenu smjesu. U sve to lagano umiješajte brusnice. Smjesu stavite na pripremljenu koru od keksa i masnoće i 30 minuta pecite u pećnici zagrijanoj  na 180 stupnjeva. Nakon toga temperaturu  smanjite na 160 stupnjeva i pecite još 60 minuta. Ostavite kolač da se suši još pola sata u pećnici.

Kad se kolač ohladi pospite ga šećerom i brusnicama. Prije posluživanja pustite da odleži nekoliko sati u hladnjaku.

Kolač s brusnicama, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Kolač s brusnicama, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr, recept Julije Goldstein

Kolač s brusnicama, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti