Kolač s jogurtom

Sastojci:
2 šalice brašna (4 dl)
½ praška za pecivo
3 jaja
1 šalica sećera (2 dl)
1 šalica jogurta
1/2 šalice ulja
žličica naribane limunove korice
Priprema:
Napomena:
Najprije izmiješajte suhe sastojke (brašno s praškom za pecivo), posebno umutite žumanjke sa šećerom. Istucite bjelanjke i lagano umiješajte u žumanjke. U smjesu postepeno dodajte brašno, ulje, jogurt i naribanu limunovu koricu. Smjesu izlijte u pobrašnjeni protvan i pecite biskvit u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 20-ak minuta (dok se rubovi biskvita ne počnu odvajati). Pustite biskvit da se ohladi.
U međuvremenu napravite šerbet: prokuhajte 1,5 šalicu šećera u 2,5 šalice vode i dodajte sok 1 limuna. Prelijte preko biskvita i pustite kolač da odstoji u hladnjaku – najbolje preko noći.
Izvor:
gastronomika hr., recept Edite Goldstein