kolac s mascarponeom i kakaom danijela

Sastojci:

Za biskvit:

6 jaja

25 dag šećera

1 dl ulja, 1 pecilni prašak

14 dag brašna, 2 žlice gustina

3 žlice vode

Za kremu:

50 dag mascarponea

½ l slatkog vrhnja

19 dag šećera

5 žumanjaka

+ kakao u prahu

+ 1,5 dl hladnog mliijeka

Priprema:

Biskvit: umutite žumanjke sa šećerom i ostalim sastojcima s time da na kraju umiješate snijeg od bjelanjaka. Biskvit pecite na 180 stupnjeva cca 20 minuta.

Krema: na pari otopite šećer i žumanjke pa umiješajte mascarpone i tučeno vrhnje.

Ohlađeni biskvit prerežite napola, namočite hladnim mlijekom, stavite pola kreme od mascarponea i obilato pospite kakaom u prahu. Poklopite drugim dijelom biskvita, opet ga namočite mlijekom, premažite ostatkom kreme i pospite kakaom.

Do posluživanja držite u hladnjaku.

Napomena:

Fini, osvježavajući kolač, podsjeća na tiramisu, a kako u njega ne ide kava idealan je za djecu.

Izvor:

Recept gđe. Danijele Rolc

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti