Kolač s mascarponeom i kakaom

Sastojci:
Za biskvit:
6 jaja
25 dag šećera
1 dl ulja, 1 pecilni prašak
14 dag brašna, 2 žlice gustina
3 žlice vode
Za kremu:
50 dag mascarponea
½ l slatkog vrhnja
19 dag šećera
5 žumanjaka
+ kakao u prahu
+ 1,5 dl hladnog mliijeka
Priprema:
Biskvit: umutite žumanjke sa šećerom i ostalim sastojcima s time da na kraju umiješate snijeg od bjelanjaka. Biskvit pecite na 180 stupnjeva cca 20 minuta.
Krema: na pari otopite šećer i žumanjke pa umiješajte mascarpone i tučeno vrhnje.
Ohlađeni biskvit prerežite napola, namočite hladnim mlijekom, stavite pola kreme od mascarponea i obilato pospite kakaom u prahu. Poklopite drugim dijelom biskvita, opet ga namočite mlijekom, premažite ostatkom kreme i pospite kakaom.
Do posluživanja držite u hladnjaku.
Napomena:
Fini, osvježavajući kolač, podsjeća na tiramisu, a kako u njega ne ide kava idealan je za djecu.
Izvor:
Recept gđe. Danijele Rolc