Kolač s višnjama (2)

Sastojci:
za biskvit:
3 jaja
12 žlica šećera, 12 žlica brašna
12 žlica mlijeka, 6 žlica ulja
1 prašak za pecivo
+ 1 tegla kompota od višanja
za kremu:
2 pudinga od vanilije
3 vanilin šećera
9 dl mlijeka
za ukras:
šlag, čokolada
Priprema:
Smiksajte jaja sa šećerom, mlijekom, brašnom, uljem i praškom za pecivo. Smjesu stavite u maslacem namašćen pleh, rasporedite višnje iz kompota pa stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva oko 5 minuta. Smanjite na 180 i pecite još cca 20 minuta. Još topao biskvit prelijte mješavinom soka iz kompota i nekoliko žlica mlijeka.
U međuvremenu skuhajte 2 pudinga s 3 vanilin šećera u 9 dl mlijeka i odmah prelijte preko biskvita. Pustite da se ohladi pa ukrasite šlagom i naribanom čokoladom ili čokoladom u prahu.
Do posluživanja držite u hladnjaku.
Napomena:
Jednostavan, osvježavajući kolač.
Izvor:
recept gđe. Danijele Rolc