Kolač s višnjama i bananama

Sastojci:
za biskvit:
6 jaja, 150 g šećera, 2 vanilin šećera
100 g čokolade za kuhanje
100 g maslaca
5 žlica brašna, 1 žlica gustina
6 žlica mljevenih oraha, 1/2 praška za pecivo
1 kompot od višanja – samo sok
za kremu:
kompot od višanja, 2 banane
5 žlica šećera, 1 vanilin šećer
2 žlice gustina, 3 žlice griza
3 žlice ruma za kolače
6 žlica mljevenih oraha
Priprema:
Biskvit:
Umutite žumanjke sa šećerom, dodajte usitnjenu čokoladu i umućen maslac i sve još jednom zajedno izmiješajte. Dodajte brašno, gustin, 1/2 praška za pecivo i mljevene orahe.
Istucite snijeg od bjelanjaka, dodajte ga u gornju smjesu i sve ručno izmiješajte. Smjesu rasporedite u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup i pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta i potom još 20 minuta na 150 stupnjeva.
Sok iz kompota prelijte preko pečenog biskvita.
Krema:
Sok iz kompota prokuhajte, dodajte sve sastojke osim višanja i banana i kuhajte na laganoj vatri 10-ak minuta. Dodajte usitnjene višnje i još kratko prokuhajte, dodajte zgnječene banane pa još cca minutu kuhajte na laganoj vatri.
Kremu rasporedite preko biskvita i premažite šlagom (3 vrećice, 2 vanilin šećera, kremfiks i malo šećera u prahu) nakon što se kolač prohladi.
Pospite čokoladnim mrvicama i držite u hladnjaku do posluživanja.
Napomena:
Izvor:
Recept gđe. Majde Imamović