kolac sa sumskim vocem

Sastojci:

za biskvit:

15 dag putra

15 dag šećera u prahu

16 dag brašna

4 jaja

naribana korica limuna ili naranče

za nadjev:

½ kg šumskog voća po izboru (ribizli/maline/kupine/borovnice)

za preljev:

2 vrećice preljeva za torte

½ l bistrog soka (npr. od borovnica, višanja)

 

Kolač sa šumskim voćem, 4.8 out of 5 based on 4 ratings

Priprema:

Smiksajte putar, šećer i žumanjke, postupno dodajte brašno, naribanu koricu limuna ili naranče i na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka u koji ste dodali malo soli.

Smjesu izlijte u protvan prethodno namašćen putrom i posut s malo brašna. Pecite cca 30 minuta na 170 stupnjeva (probajte čačkalicom, biskvit ne smije biti pretvrd). Izvadite iz pećnice i na još vrući biskvit posložite oprano i ocijeđeno voće.

Preljev napravite prema uputama na vrećici – u ovom slučaju u posudici izmiješajte 2 praška sa 4 žlice šećera pa postepeno dodajte sok. Kuhajte miješajući na laganoj vatri dok ne zakuha. Pustite da se par minuta zgusne i onda prelijte preko voća. Ohladite na sobnoj temperaturi i onda stavite u hladnjak do posluživanja.

 

Kolač sa šumskim voćem, 4.8 out of 5 based on 4 ratings

Napomena:

Jednostavan, sočan i osvježavajući kolač.

Kolač sa šumskim voćem, 4.8 out of 5 based on 4 ratings

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

Kolač sa šumskim voćem, 4.8 out of 5 based on 4 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.8/5 (4 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rolada od kestena i čokolade

Rolada od kestena i čokolade

           …