Kosana pljeskavica s lažnim kajmakom

Sastojci:

pljeskavica:
– 800 g junećeg buta, 3 češnja češnjaka, 2 žličice crvene mljevene paprike (slatke), 1 crveni luk, sol, papar, ulje za pečenje

 

lažni kajmak:
– 500 g svježeg kravljeg sira, 100 g putra, 3 žlice kiselog vrhnja, žlica ulja, sol

 

lepinje:
– 1 vrećica kvasca, 700 g oštrog brašna, 300 g glatkog brašna, 1 žličica šećera, prstohvat soli

Kosana pljeskavica s lažnim kajmakom, 4.4 out of 5 based on 5 ratings

Priprema:

Zamijesite tijesto tako što ćete brašno, kvasac, sol i šećer promiješati u zdjeli uz dodavanje mlake vode po potrebi. Tijesto treba biti mekano zamiješano. Ostavite ga na toplom mjestu da naraste. Zatim ga izvadite i oblikujte četiri loptice. Od loptica oblikujte kruščiće, odnosno lepinje promjera 15 cm i debljine 1,5 cm. Složite ih u nauljenu tepsiju i pecite 20-ak minuta na temperaturi od 180 stupnjeva. Meso narežite na manje komade, stavite na dasku, dodajte oguljeni češnjak i luk te oštrim nožem košite dok se meso posve ne usitni. Dodajte sol, papar, papriku te sve dobro promiješajte. Meso zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku pola sata. U međuvremenu spravite kajmak tako da izmiksate putar sa solju te dodate sir i ulje. Na kraju umiješajte vrhnje te žlicom lagano promiješajte. Ostavite kajmak u hladnjak te oblikujte od mesa tanke pljeskavice te ih pecite na vrelom ulju. Pečene, slažite ih u tople, prerezane lepinje koje ste premazali kajmakom.

Kosana pljeskavica s lažnim kajmakom, 4.4 out of 5 based on 5 ratings

Napomena:

receprt preuzet iz emisije Masterchef Nove TV

Kosana pljeskavica s lažnim kajmakom, 4.4 out of 5 based on 5 ratings

Izvor:

Željko Brodnjak, Masterchef

Kosana pljeskavica s lažnim kajmakom, 4.4 out of 5 based on 5 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.4/5 (5 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

Mesna pita

Mesna pita

   …