Krem juha od bijelog fažola

Sastojci:
70-ak dag bijelog fažola iz konzerve
3,4 režnja češnjaka
cca 1 žlica listića ružmarina
peršin
stapka celera
povrtna juha (kocka)
koncentrat od pomidora (rajčice)
maslinovo ulje
sol, papar po želji
Priprema:
Na maslinovom ulju par minuta prodinstajte češnjak, narezanu stapku celera i prethodno usitnjene listiće ružmarina. Dodajte isprani i procijeđeni fažol pa miješajte još koju minutu te onda zalijte vrućom povrtnom juhom. Umiješajte cca 1 žlicu koncentrata od pomidora, po potrebi dosolite pa kuhajte na srednjoj vatri 20-ak minuta.
Smiksajte, poslužite toplo i po želji pospite peršinom, popaprite, a možete i dodati par kapi maslinovog ulja.
Napomena:
Jednostavno i brzo se priprema.
Izvor:
gastronomika.hr