zuppa-crostini

Sastojci:

(za 4 osobe)

 

40 dag kuhanog slanutka

2 srednja krumpira

2 mrkve

1 režanj češnjaka

maslinovo ulje

sol

naribani parmezan

kurkuma u prahu

povrtna juha (kocka) ili voda

Krem juha od slanutka s preprženim kruhom, 2.7 out of 5 based on 3 ratings

Priprema:

Na malo maslinovog ulja kratko popržite češnjak, dodajte sitno nasjeckano povrće, kratko propirjajte, prelijte povrtnom juhom ili vodom, posolite i kuhajte cca 15-ak minuta. Pred kraj kuhanja dodajte kurkumu u prahu po želji (prirodni je antioksidans, blagog okusa, a jelima daje primamljivu boju pa je možete dodavati u razne juhice, rižote, piletinu…), dodajte naribani parmezan, promiješajte i još kratko prokuhajte. Smiksajte i poslužite s kockicama preprženog kruha.

Najbolje je koristiti kruh star 2-3 dana jer se neće mrviti dok ga režete. Ako nemate vremena, kockice kratko tostirajte na tavici, a ukoliko želite bogatiji okus, narezane komadiće kruha položite na papir za pečenje, pokapajte ih maslinovim uljem, malo posolite, začinite češnjakom i travama po želji (npr. ružmarinom, origanom), sjemenkama sezama… Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Tijekom pečenja jednom ih okrenite – pazite da ne zagore. Ako napravite veću količinu, pohranite ih u kutiju za kekse.

Osim u juhama i maneštricama, možete ih poslužiti kao snack.

Krem juha od slanutka s preprženim kruhom, 2.7 out of 5 based on 3 ratings

Napomena:

ova juha namijenjena je najmlađima, ali u njoj će sigurno uživati i veliki!

Krem juha od slanutka s preprženim kruhom, 2.7 out of 5 based on 3 ratings

Izvor:

Pane, Amore e Creatività

Krem juha od slanutka s preprženim kruhom, 2.7 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 2.7/5 (3 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

juha od slanutka lece i quinoe

Juha od slanutka, leće i...

               …