OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sastojci:

korijen hrena, cca 15 dag

2 veća poriluka (bijeli dio)

2 veća krumpira

povrtni temeljac, cca 1l

lovorov list

vlasac

sol

2 žlice vrhnja

komadić maslaca

 

Krem juha s hrenom, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Poriluk narežite pa ga kratko prodinstajte na maslacu, dodajte krumpir narezan na kockice, lovorov list, podlijte temeljcem i kuhajte na srednjoj vatri. U međuvremenu naribajte hren (možete staviti i više korijena ako volite pikantnije) pa ga dodajte u juhu pred kraj kuhanja. Izvadite lovor, umiješajte vrhnje, posolite po potrebi pa smiksajte štapnim mikserom.

Poslužite toplo, pospite vlascem i kockicama kruha koje ste prethodno popržili na maslacu. Po ukusu u juhu možete dodati svježe naribanog hrena ili vrhnja.

Krem juha s hrenom, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Krem juha s hrenom, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

 

 

 

 

Krem juha s hrenom, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

juha od rajčica, mrkve i đumbira

Juha od rajčica, mrkve i...

               …