OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sastojci:

1 luk

10 dag celera

2 žlice kadulje

2 žlice maslinovog ulja

25 dag bundeve narezane na kocke

1 šalica suhog graška

3 lovorova lista i komadić kombu alge

4 šalica vode ili temeljca

1 žlica tamarija

na vrh noža bijeli papar

Krem juha s kaduljom, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Luk narežite na kockice. Celer ogulite pa narežite na kockice. Zagrijte ulje pa propirjajte luk, celer i kadulju (protrljajte je prije među prstima da se razvije intenzivniji miris). Dodajte bundevu i suhi grašak. Ulijte vodu ili temeljac pa dodajte lovor i kombu algu. Kada zakuha smanjite vatru i kuhajte pola sata.

Izvadite kombu i lovor, izmiksajte u kremu i vratite na vatru da još jednom zakuha. Dodajte tamari pa ostavite poklopljeno 3-4 minute.

Možete ukrasiti listićima peršina.

Krem juha s kaduljom, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Jelena Mandić-Mušćet prema receptu iz knjige „Mirisi i okusi Makronove: jesen“, Jadranke Boban Pejić. Kadulja daje poseban miris i okus, a i uravnotežuje i hormone.

Krem juha s kaduljom, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

Krem juha s kaduljom, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti