Krema od čokolade i kave sa šumskim voćem

Sastojci:
2 dl slatkog vrhnja
0,5 dl mlijeka
10 dag čokolade (sa 70% kakaa)
0,5 dl jake crne kave (espresso)
prstohvat cimeta u prahu
2,5 dag šećera
cca šaka oljuštenih badema (mogu i listići)
Priprema:
Stavite kuhati u posudu vrhnje i mlijeko dok ne proključa. Maknite s vatre, umiješajte natrganu čokoladu, potom kavu, šećer i cimet. Pustite da se krema ohladi, povremeno promiješajte da se na vrhu ne stvori korica.
Ulijte kremu u 4 prikladne čaše ili zdjelice, u svaku stavite malo badema pa stavite da odstoji cca 3 sata u hladnjaku da se stvrdne.
Prije posluživanja napravite preljev od šumskog voća, npr. malina koje kratko prokuhajte s malo šećera pa tople prelijte preko kreme.
Napomena:
Izvor:
Recept gđe. Lotte Keijzer Bogojev