krema od jagoda

Sastojci:

35-40 dag jagoda
sok 1 limuna
2,5 dl slatkog vrhnja
5-6 žlica šećera
vrećica želatine
2 bjelanjka
prstohvat soli
po ukusu 1-2 žličice cherryja

Priprema:

Očišćene i oprane jagode smiksajte sa šećerom (ostavite nekoliko cijelih za ukras) pa kašicu malo zagrijte. Dodajte limunov sok (možete i naribanu koricu ako je neprskani), liker (cherry) i umiješajte prethodno otopljenu želatinu (prema uputama na paketiću). Pustite da se smjesa ohladi.
U hladnu smjesu umiješajte tučeno vrhnje (šlag) i snijeg od bjelanjaka (u koje ste dodali malo soli).
Ulijte smjesu u posude i dobro ohladite. Prije posluživanja kremu ukrasite svježim jagodama.

Napomena:

Izvor:

gastronomika.hr

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

mjeseci1-edita

Mjeseci

     …