Creme Caramel

Sastojci:

(6 osoba)

100 g šećera

1 rakijska čašica (2 cl) vode

½ l mlijeka

¼ štapića vanilije

90 g šećera

3 jaja

2 žumanjka

za kalupiće:

ulje, 6 malih kalupića

Krema od karamela, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Priprema:

Pećnicu zagrijemo na 200˚C. Vatrostalnu posudu napunjenu vodom stavimo u pećnicu da se voda ugrije na 80˚C. Kalupiće namažemo uljem. Šećer stavimo u posudu i u njoj ga otopimo na srednje jakoj vatri. Čim se šećer počne topiti na rubu, lagano miješamo da se sav potpuno otopi. Dodamo i umiješamo vodu. Prelijemo time dna kalupića, a ostatak karamela zakuhamo s malo vode i umak stavimo na stranu. Zakuhamo mlijeko sa štapićem vanilije. Šećer izmiješamo s jajima i žumanjcima. Malo pomalo umiješamo vruće mlijeko u smjesu od jaja pa sve protisnemo kroz fino sito. Smjesom napunimo kalupiće i stavimo ih u vodenu kupelj u pećnici da se za 20-ak minuta zgusne. Kremu od karamela poslužimo odvojeno uz kremu.

Krema od karamela, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Napomena:

po želji ukrasiti šlagom ili šumskim voćem

Krema od karamela, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Izvor:

izvorni francuski recept

 

 

 

 

Krema od karamela, 3.0 out of 5 based on 2 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

čokoladna mokka torta dilajla

Čokoladna mokka torta

             …

krostule 2 pusna kuharica

Kroštule (2)

     …