krema s ribizlima

Sastojci:

(za 4 osobe)

 

3 žumanjka

15 dag šećera

1 žlica škrobnog brašna

1 l mlijeka

5 listića želatine

1,5 čašica narančinog likera

1 grejp

25 dag ribizla

3,5 dl slatkog vrhnja

Priprema:

Istucite žumanjke s 10 dag šećera, pa primiješajte škrobno brašno i malo – pomalo toplo mlijeko. Dalje miješajte na pari da se krema zgusne. Namočite želatinu u hladnu vodu. Skuhanoj kremi dodajte liker i dobro iscijeđenu želatinu. Miješajte da se sasvim otopi, pa umiješajte sok od grejpa.

Ribizle operite, očistite i dobro obrišite. Dodajte ih kremi kad se počne stvrdnjavati, primiješajte tučeno vrhnje, te ulijte u metalni kalup. Pustite da se u hladnjaku stvrdnjava nekoliko sati.

Napomena:

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti