Kroketi od leće u sezamu

Sastojci:
10-ak dag leće
2 mrkve
1 peperoncino
1 jaje + bjelanjak
2-3 žlice nasjeckanih lješnjaka
krušne mrvice
sjemenke sezama
sol
papar
ulje za prženje
Priprema:
Leću stavite u hladnu vodu, pustite da se namače cca 1 sat, isperite je u cjedilu i stavite kuhati zajedno s mrkvom narezanim na kockice cca 40 minuta. Procijedite, dodajte peperoncino kojem ste odstranili sjemenke, posolite i popaprite po želji. Stavite u blender, dodajte jaje i nasjeckane lješnjake i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu poput pirea.
Smjesu stavite u hladnjak cca pola sata da se malo stisne, a potom prstima oblikujte krokete, uvaljajte ih najprije u istučeni bjelanjak, pa u krušne mrvice i na kraju u sjemenke sezama.
Krokete pržite u dosta ulja, položite ih na kuhinjski papir kako bi odstranili suvišnu masnoću i poslužite tople.
Napomena:
Izvor:
vegetarijanska kuhinja