krostata s kruškama i bademima

Sastojci:

60 dag krušaka

15 dag šećera

10 dag badema

8 dag putra ili margarina

5 žlica mlijeka

1 jaje

1 limun

1 vrećica vanilin šećera

5 žlica Marsale

20 dag brašna

malo soli

Krostata s kruškama i bademima, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Pomiješajte brašno s polovicom količine šećera (7,5 dag), dodajte malo soli, jaje i razmrvljeni putar. Brzo izradite tijesto, oblikujte kuglu, omotajte je prozirnom folijom i pustite da odleži u hladnjaku od 30 minuta do 1 sat.

U međuvremenu oprane kruške ogulite, prepolovite po dužini, odstranite koštice i peteljke, narežite ih na kriške pa ih skuhajte u malo vode u koju ste dodali 1 žlicu šećera – pazite da se ne prekuhaju. Izvadite ih, ocijedite i ostavite po strani.

Tijesto razvucite na pobrašnjenoj plohi i njime obložite namašćen kalup za krostatu (promjera 24 cm).

Bademe usitnite u mikseru zajedno s preostalim šećerom, dodajte mlijeko, naribanu koricu limuna, vanilin šećer, Marsalu, malo soli pa još kratko miksajte. Dobivenu smjesu stavite na tijesto za krostatu i izgladite mokrom žlicom za torte ili stražnjom stranom obične žlice. Potom rasporedite kruške i stavite peći 35 minuta u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.

Ukrasite po želji – listićima mente, tanko narezanim trakicama limunove korice, limete…

Krostata s kruškama i bademima, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Umjesto svježih krušaka možete koristiti i one iz kompota – prije nego ih položite na krostatu, dobro ih procijedite

Krostata s kruškama i bademima, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

Krostata s kruškama i bademima, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti