Krostata sa džemom od malina

Sastojci:
za tijesto:
30 dag brašna
14 dag maslaca (ili margarina)
10 dag šećera
1 jaje
1 vanilin šećer
½ vrećice praška za pecivo
naribana limunova korica
za premaz:
25 dag džema od malina
Priprema:
Umijesite tijesto i pustite da cca pola sata odstoji u hladnjaku. Odvojite 1/3 tijesta potrebnog za trakice, a ostatak razvaljajte i položite u kalup (25×35 cm). Premažite džemom, po mogućnosti domaćim (možete koristiti i neki drugi, npr. od jagoda). Ostatak tijesta razvaljajte i izrežite trakice nožićem – kotačićem, pa ih potom rasporedite u mrežu preko džema.
Pecite u pećnici cca 25 minuta na 180 stupnjeva. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr, recept Sandi Čarapina