Krostini od palente s ribljim namazom

Sastojci:
(za 4 osobe)
palenta (pura)
50 dag fileta oslića ili svježeg bakalara
1,2 režnja češnjaka
2 dl mlijeka
svježi vlasac
maslinovo ulje
sol
papar
Priprema:
Skuhajte palentu (malo gušću), izlijte je u duguljastu, malo nauljenu ili vodom namočenu plastičnu posudu i pustite da se ohladi.
Riblje filete skuhajte u malo posoljenoj vodi pa ih procijedite. Potom ih popržite s nasjeckanim češnjakom na maslinovom ulju – miješajte da se riba izmrvi. Ulijte zagrijano mlijeko i na laganoj vatri kuhajte pažljivo miješajuću dok ne dobijete kremastu smjesu. Posolite i popaprite.
Ohlađenu palentu izrežite na jednake ploške, premažite ih s malo maslinovog ulja i zapecite na grill tavi s jedne i druge strane. Na krostine (crostine) rasporedite riblji namaz, pospite nasjeckanim vlascem i poslužite toplo.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr