krostini s balancanama

Sastojci:

3,4 balancane

3,4 režnja češnjaka

svježi bosiljak

maslinovo ulje

sol

papar

kruh po izboru

Krostini s balancanama, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Cijele oprane balancane (patlidžani) pecite u pećnici na 200 stupnjeva 20-ak minuta (ovisi o veličini balancana tj. dok koža sa svih strana ne poprimi tamnu koru i počne se odvajati od mesa). Izvadite ih iz pećnice, malo ohladite, raspolovite pa ivadite meso (izdubite žlicom) i narežite na trakice.

U međuvremenu napravite marinadu od ulja, nasjeckanog češnjaka i bosiljka (cca šaka listića), dodajte balancane i pustite da odstoje u hladnjaku (najbolje preko noći). Izvadite ih iz ulja, složite na tostirane kriške kruha, posolite i popaprite po ukusu i krostine (crostini) odmah poslužite.

Krostini s balancanama, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Možete ispeći veću količinu balancana pa ih marinirane držati u hladnjaku par dana.

Krostini s balancanama, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr, talijanski recept

Krostini s balancanama, 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti