krostule 2 pusna kuharica

Sastojci:

2 žumanjka

malo soli

25 dag brašna (pola glatko, pola oštro)

5 dag šećera u prahu

1 žlica šećera

malo maslaca

½ dl slatkog vrhnja

po ¼ dl ruma, rakije ili bijelog vina

prašak za pecivo

limun (korica)

ulje za prženje

vanilin šećer za posipanje

Kroštule (2), 1.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

Izmiješati žumanjke sa šećerom, potom dodati omekšali maslac te ostale sastojke.

Sve skupa umijesiti u tijesto i ostaviti da odleži oko pola sata.

Na pobrašnjenoj dasci razvaljati na tanko te rezati pravokutnike.

Ispržiti u dubokoj masnoći i pošećeriti vanilin šećerom.

Kroštule (2), 1.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Kroštule po navedenom receptu tradicionalno se pripremaju tijekom karnevalskih dana u Munama, poznatih po munskim zvončarima. Iz pusne gastro ponude Munci posebno izdvajaju kobasice, koje se po starom običaju pripremaju od najboljeg svinjskog mesa, koje se ne melje na mašinu već se reže na nož, te na kraju dime na kvalitetnom drvu – bukvi, grabovini…

Kroštule (2), 1.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

recept iz „Pusne kuharice“, Adamić Rijeka

 

 

 

Kroštule (2), 1.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rolada od kestena i čokolade

Rolada od kestena i čokolade

           …