krostuli2

Sastojci:

35 dag brašna

4 dag putra (omekšalog na sobnoj temperaturi)

2 jaja

3 dag šećera u prahu

3-4 žlice kiselog vrhnja

3 žlice ruma

2 žlice bijelog vina

malo soli

ulje za prženje

šećer u prahu za posipanje

Kroštule (kroštuli), 4.0 out of 5 based on 1 rating

Priprema:

U zdjeli dobro promiješajte sve sastojke (mikserom) pa na pobrašnjenoj površini umijesite glatko tijesto. Pustite da odstoji cca pola sata, podijelite na dva dijela i izvaljajte pravokutnik debljine do 5 mm. Potom valovitim (nazubljenim) kotačićem za tijesto izrežite trake veličine cca 10×3 cm. Po želji kotačićem zarežite svaki prutić po sredini pa kroz taj otvor provucite kraj tijesta ili pak samo zarežite po sredini ili na dva ili više mjesta.

Kroštule pržite u vrućem ulju dok ne dobiju zlatnožutu boju, ocijedite ih na kuhinjskom papiru i još vruće pospite šećerom u prahu.

Kroštule (kroštuli), 4.0 out of 5 based on 1 rating

Napomena:

Za veće društvo svakako poduplajte dozu.

Kroštule (kroštuli), 4.0 out of 5 based on 1 rating

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

Kroštule (kroštuli), 4.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

krostule 2 pusna kuharica

Kroštule (2)

     …

ružice s brusnicama dilajla

Havajske ružice

             …

cokoladni mousse

Čokoladni mousse

               …

kremsnite edita

Kremšnite

       …