Kroštule (kroštuli)

Sastojci:
35 dag brašna
4 dag putra (omekšalog na sobnoj temperaturi)
2 jaja
3 dag šećera u prahu
3-4 žlice kiselog vrhnja
3 žlice ruma
2 žlice bijelog vina
malo soli
ulje za prženje
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U zdjeli dobro promiješajte sve sastojke (mikserom) pa na pobrašnjenoj površini umijesite glatko tijesto. Pustite da odstoji cca pola sata, podijelite na dva dijela i izvaljajte pravokutnik debljine do 5 mm. Potom valovitim (nazubljenim) kotačićem za tijesto izrežite trake veličine cca 10×3 cm. Po želji kotačićem zarežite svaki prutić po sredini pa kroz taj otvor provucite kraj tijesta ili pak samo zarežite po sredini ili na dva ili više mjesta.
Kroštule pržite u vrućem ulju dok ne dobiju zlatnožutu boju, ocijedite ih na kuhinjskom papiru i još vruće pospite šećerom u prahu.
Napomena:
Za veće društvo svakako poduplajte dozu.
Izvor:
gastronomika.hr