Krumpirova ljuta juha

Sastojci:
50 dag krumpira
ljuti ukiseljeni feferon
svježi feferon
10 dag dimljene slanine (pancete)
svježa paprika
2 dl kiselog vrhnja
1 dl maslinova ulja
glavica crvenog luka (kapule)
režanj češnjaka, peršin
Priprema:
Krumpir ogulite, izrežite na kockice i stavite u litru vode. Feferone, slaninu u komadu, papriku narezanu na rezance, luk u komadu i češnjak ubacite u lonac, poklopite i pustite kuhati na laganoj vatri 15-ak minuta. Kada se oslobode mirisi i poklopac počne veselo poskakivati, ulijte vrhnje i maslinovo ulje te vilicom zgnječite pokoji kuhani krumpir da juha malo zagusti. Izvadite kuhani luk koji je dao miris i poslužite vruću, ljutu juhu.
Napomena:
Recept za ovo jelo objavljen je u novoj kuharici za teška vremena „Pun pjat malo šoldi“, u izdanju riječke kuće Adamić u suradnji s našim portalom gastronomika.hr. Kako su uz recepte navedene i okvirne cijene jela, krumpirova ljuta juha predviđena za 4 osobe trebala bi vas koštati oko 30 kuna.
Izvor:
kuharica „Pun pijat malo šoldi“, Adamić Rijeka