krumpirova ljuta juha

Sastojci:

50 dag krumpira

ljuti ukiseljeni feferon

svježi feferon

10 dag dimljene slanine (pancete)

svježa paprika

2 dl kiselog vrhnja

1 dl maslinova ulja

glavica crvenog luka (kapule)

režanj češnjaka, peršin

 

Priprema:

Krumpir ogulite, izrežite na kockice i stavite u litru vode. Feferone, slaninu u komadu, papriku narezanu na rezance, luk u komadu i češnjak ubacite u lonac, poklopite i pustite kuhati na laganoj vatri 15-ak minuta. Kada se oslobode mirisi i poklopac počne veselo poskakivati, ulijte vrhnje i maslinovo ulje te vilicom zgnječite pokoji kuhani krumpir da juha malo zagusti. Izvadite kuhani luk koji je dao miris i poslužite vruću, ljutu juhu.

Napomena:

Recept za ovo jelo objavljen je u novoj kuharici za teška vremena „Pun pjat malo šoldi“, u izdanju riječke kuće Adamić u suradnji s našim portalom gastronomika.hr. Kako su uz recepte navedene i okvirne cijene jela, krumpirova ljuta juha predviđena za 4 osobe trebala bi vas koštati oko 30 kuna.

Izvor:

kuharica „Pun pijat malo šoldi“, Adamić Rijeka

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Krem juha s hrenom

             …

juha od rajčica, mrkve i đumbira

Juha od rajčica, mrkve i...

               …