Kruške u čokoladi

Sastojci:
(za 4 osobe)
5 dl slatkog pjenušca
4 kruške
1 neprskana naranča
4 žlice svijetlih grožđica
3 dl mlijeka
5 dag šećera
10 dag čokolade u prahu
2 žlice kakaa
1 žlica škrobnog brašna
3 žumanjka
malo maslaca
Priprema:
Kruške tanko ogulite pazeći da ostanu cijele. Potopite ih u provreli pjenušac i kuhajte 20 minuta. U međuvremenu s naranče ogulite tanki gornji sloj korice, narežite je na rezančiće i kuhajte 2 minute u provreloj vodi. Ocijedite ih i dodajte pjenušcu zajedno s grožđicama, pa sve zajedno kuhajte još 10 minuta. Pristavite mlijeko sa šećerom i kakaom. Kad provri, umiješajte čokoladu i maknite sa štednjaka. Dok se hladi, povremeno promiješajte.
Škrobno brašno otopite u malo vode, pa primiješajte jedan po jedan žumanjak, potom otopljenu čokoladu. Miješajte na najnižoj temperaturi i pazite da maknete sa štednjaka neposredno što provrije. Ulijte u zdjelu i površinu premažite otopljenim maslacem, da se ne stvori korica.
Prije posluživanja u kremu umiješajte grožđice, rasporedite je u čaše ili zdjelice i dodajte krušku. Pospite rezančićima narančine korice.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr