kruške u čokoladi2

Sastojci:

(za 4 osobe)

5 dl slatkog pjenušca

4 kruške

1 neprskana naranča

4 žlice svijetlih grožđica

3 dl mlijeka

5 dag šećera

10 dag čokolade u prahu

2 žlice kakaa

1 žlica škrobnog brašna

3 žumanjka

malo maslaca

Priprema:

Kruške tanko ogulite pazeći da ostanu cijele. Potopite ih u provreli pjenušac i kuhajte 20 minuta. U međuvremenu s naranče ogulite tanki gornji sloj korice, narežite je na rezančiće i kuhajte 2 minute u provreloj vodi. Ocijedite ih i dodajte pjenušcu zajedno s grožđicama, pa sve zajedno kuhajte još 10 minuta. Pristavite mlijeko sa šećerom i kakaom. Kad provri, umiješajte čokoladu i maknite sa štednjaka. Dok se hladi, povremeno promiješajte.

Škrobno brašno otopite u malo vode, pa primiješajte jedan po jedan žumanjak, potom otopljenu čokoladu. Miješajte na najnižoj temperaturi i pazite da maknete sa štednjaka neposredno što provrije. Ulijte u zdjelu i površinu premažite otopljenim maslacem, da se ne stvori korica.

Prije posluživanja u kremu umiješajte grožđice, rasporedite je u čaše ili zdjelice i dodajte krušku. Pospite rezančićima narančine korice.

Napomena:

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

rolice s cimetom i bademima lotte-1

Rolice s cimetom i bademima

             …

rolada od kestena i čokolade

Rolada od kestena i čokolade

           …