kuglof dilajla

Sastojci:

225 g maslaca

250 g šećera

1 vanilin šećer

5-6 jaja (ovisno o veličini)

450 g brašna

50 g oljuštenih i mljevenih badema

1 prašak za pecivo

malo soli

330 ml mlijeka

malo cimeta

malo muškatnog oraščića

2 žlice kakaa

Priprema:

Pjenasto umutite maslac sa šećerom i postepeno dodajte jaje po jaje (maslac i jaja neka budu sobne temperature). Izmiješajte suhe sastojke (brašno, bademe, prašak za pecivo) pa ih dodajte smjesi s maslacem.

Kalup za kuglof premažite maslacem, pobrašnite i ulijte 2/3 bijele smjese. U ostatak smjese umiješajte kakao, cimet i šećer. Tamnu smjesu prelijte preko svijetle i vilicom prođite kroz nju da nastanu lijepe šare.

Pecite na 175 stupnjeva oko 50-60 minuta (svakako provjerite čačkalicom).

Napomena:

Po želji kuglof možete preliti čokoladnom glazurom, a možete napraviti i preljev od bobičastog voća – voće ukuhajte s dvije žlice šećera i žlicom gustina pa prelijte preko kriške kuglofa.

Izvor:

Recept Dilajle Kržyk Baki (Svaštarica)

VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti

čokoladna mokka torta dilajla

Čokoladna mokka torta

             …