kuglof22

Sastojci:

25 dag brašna
8 dag maslaca
2,5 dag šećera
1,5 dag kvasca
5 dag badema
5 dag grožđica
2 dl mlijeka
2 jaja

šećer u prahu za posipanje

Kuglof, 2.8 out of 5 based on 4 ratings

Priprema:

Umiješajte kvasac, malo toplog mlijeka i 5 dag brašna i ostavite da se diže. Kad je to tijesto udvostručilo volumen, umiješajte u njega preostalo brašno,
jaja, šećer, rastopljeni maslac i nasjeckanih badema. Dodajte mlijeko dok ne dobijete srednje čvrsto tijesto, koje se “tuče” dok ne postane elastično. Na kraju u tijesto dodajte grožđice (prethodno natopljene u malo ruma) i stavite u premazan kalup za kuglof.
Klup za kuglof napunite tijestom do polovine.
Stavite na toplo mjesto da se tijesto digne i potom pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 35 do 45 minuta.

Gotov kuglof pospite šećerom u prahu.

Kuglof, 2.8 out of 5 based on 4 ratings

Napomena:

Kuglof, 2.8 out of 5 based on 4 ratings

Izvor:

gastronomika.hr, recept Edite Goldstein

Kuglof, 2.8 out of 5 based on 4 ratings
VN:F [1.9.8_1114]
Rating: 2.8/5 (4 votes cast)
Tagovi:

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezani recepti